Nordisk spilldag

Hele 47 bibliotek over hele landet var med på å feire Nordisk Spilldag 2012, som gikk av stabelen lørdag 10. november.

Jeg var innom Deichmanske hovedbiblioteket i Oslo på spilldagen for å høre foredrag av spillpike (http://spillpikene.no/) Stine Thordarson Moltubakk om indiespill i Norge. (Her er hennes masteroppgave fra NTNU: Estetikkens programmering. Spilldesign mellom kunst og kode.)

Hun snakket også om filmen Indie Game – The Movie,som vi deretter så (ca 2 timer lang).

Her beskriver de tre spillpikene sin opplevelse av filmen: http://spillpikene.no/2012/09/12/spillpikene-ser-indie-game-movie/.

Indie betyr indepentent, altså en uavhenging spillutvikler, altså en som jobber på egen hånd og ikke for et spillselskap.
Filmen er en dokumentar som følger tre spill under utvikling, dvs den følger de som jobber med spilla. En jobber helt alene (virker det som)(Braid), så er det to som jobber sammen (Super Meat Boy) og en som ble uvenner med først kompanjong og fant en annen (Fez anmeldelse og Fez spill).
Video som viser gameplay i Fez:

Det vi får vite mye om i Indie Game – The Movie er den psykologiske spenningen og svingningene til personene og deres sosiale situasjon. Jeg kunne ønsket meg tettere på selve spillutviklingen, prosessen, og gjerne mer om produktet. Hvordan jobber man frem et spill og helst et originalt konsept? Hvilke avgjørelser må tas underveis? Hva gjør at spillet blir godt/spennende? Osv

På spilldagen kunne man være med i en nordisk konkurranse i retrospillet Centipede. Jeg prøvde meg og fikk ca 170 000 poeng mindre enn den nordiske vinneren. Spillet finner man her et sted, på Atari Arcade eller man kan få den som app.

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: